Roodheid van de huid kan verschillende oorzaken hebben. Bijna altijd zijn (kleine) ontstekingen of onzuiverheden de oorzaak van roodheid. In sommige gevallen is een (tijdelijke) overbelasting van huid de oorzaak van post-inflammatoir erytheem (roodheid).
Bijvoorbeeld na intensieve huidbehandelingen zoals fysieke of chemische peelings, laserbehandelingen, kleine esthetische ingrepen of na een periode van actieve acne.

Omdat de huid zich wil herstellen verwijden de bloedvaatjes zich. Dit is dan zichtbaar aan de oppervlakte als ‘roodheid’. Ook in het geval van acne of een geïrriteerde huid is dit vaak het geval.

De werkstoffen in Phitex® ClearUp verhogen de natuurlijke weerstand van de huid, zonder de huid te irriteren. Hierdoor is het minder noodzakelijk dat de bloedvaatjes zich verwijden. Het gevolg is dat de roodheid aanzienlijk minder wordt.

Phitex® ClearUp irriteert de huid niet. Phitex® ClearUp is volledig vrij van huidverzwakkende stoffen zoals alcohol, kleur- en geurstoffen, propyleenglycol en parabenen.

Hier verkrijgbaar