Hidradenitis Suppurativa

Wat is Hidradenitis Suppurativa?

Hidradenitis suppurativa wordt ook wel acne ectopia of acne inversa genoemd en is eigenlijk een auto-immuunziekte. Hidradenitis suppurativa is een aandoening waarbij er pijnlijke ontstoken bulten ontstaan, meestal in de oksels en liezen. Deze ontstekingen beginnen rond haarzakjes waarvan de uitgang verstopt is geraakt. Het kan ook op andere plaatsen zitten, zoals op de billen, in de bilspleet, rond de anus, of onder de borsten. Er kunnen mee-eters zichtbaar zijn, of puisten, of pijnlijke rode bulten. Diep onder de huid kunnen holten of gangen ontstaan, gevuld met pus. De aandoening begint meestal in de puberteit en komt iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen hebben het vaak in de liesregio, mannen vaker rond de anus.
De ontstekingen ontstaan doordat de openingen van de haarzakjes geblokkeerd raken. De binnenkant van een haarzakje is bekleed met huidcellen. Deze cellen vernieuwen zich regelmatig. De oude cellen sterven af en belanden als huidschilfer in het haarzakje. Als de afvoergang geblokkeerd is hopen ze zich daar op. Het haarzakje wordt opgerekt en knapt, waarbij de inhoud bestaande uit huidschilfers, talg en bacteriën onder de huid terechtkomen en daar een ontsteking veroorzaken. Dit wordt een abces genoemd.

Vaak springt zo’n abces vanzelf open, of een arts geeft er een snee in, waarna er pus uitkomt. Meestal ruimen de afweercellen van het lichaam alle resten van de ontsteking op. Maar dit gaat niet altijd goed. Soms blijven er huidcellen afkomstig van het geknapte haarzakje achter onder de huid. Deze cellen gaan weer delen en kunnen met huid beklede holten (abcessen) en tunnels (fistels) vormen. Dit soort holten en fistels gaan meestal niet meer vanzelf weg. Ze vullen zich opnieuw met huidschilfers en veroorzaken ontstekingen die steeds op dezelfde plek terugkomen. De ontstekingen ontstaan vooral in de plooien: in de oksels, in de liezen, in de bilnaad, onder de borsten, en in buikplooien. Maar het kan ook op andere plaatsen ontstaan zoals op de billen, in de flanken, op een been, of in de nek, overal waar haren zitten. Hidradenitis suppurativa kan heel mild zijn met maar een paar plekken, maar ook heel uitgebreid en dan is het een ernstige aandoening, met een zeer negatief effect op de kwaliteit van leven.

Pilot HS Phitex® ClearUp

Omdat wij positieve reacties van klanten kregen die Phitex® ClearUp gebruikten voor hun HS hebben wij besloten hiervoor een pilot op te zetten. Zo kunnen we de verbetering die Phitex geeft wetenschappelijk in kaart brengen. 

Voor deze (doorlopende) pilot kunt u zich aanmelden. De pilot duurt 3 maanden. In deze drie maanden hebben wij driemaal telefonisch contact over de voortgang. Dit kost u driemaal ongeveer 15 minuten in deze drie maanden. Na een half jaar hebben wij nogmaals contact om duidelijk te krijgen of uw klachten blijvend verminderd zijn. 

In deze drie maanden brengt u Phitex® ClearUp aan op uw kleding volgens de dosering die wij adviseren. U mag er zeker van zijn dat het deelnemen aan deze pilot geen risico’s geeft voor u of bijwerkingen. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan de pilotdeelname.

Voor interesse of meer informatie over deze pilot kunt u contact met ons opnemen per mail op info@phitex.nl .

 

Hidradenitis Suppurativa Phitex
Hidradenitis Suppurativa was last modified: mei 10th, 2020 by rma_ya7hi5p2