Hoe gebruik je Phitex® ClearUp?

Aanwijzingen voor gebruik

Phitex® ClearUp is een dermale textielspray. Dit betekent dat het product op textiel wordt gesprayd. Phitex® ClearUp gaat direct werken als je huid in contact komt met het ingesprayde textiel. Op dat moment worden de werkstoffen afgegeven en wordt je huid behandeld. Omdat Phitex® ClearUp werkt via textiel, kan makkelijk de huid van andere delen van het lichaam behandeld worden. Bijvoorbeeld door een onderbroek of T-shirt in te sprayen. Hieronder lees je hoe je voor elk deel van je lichaam Phitex kunt gebruiken.

Voor alle gebieden van het lichaam geldt dat je de dosering (het aantal sprays) iets moet verlagen als je huid te droog wordt tijdens het gebruik.

Voor alle aanwijzingen hieronder geldt dat ook de aanwijzingen moeten worden opgevolgd die in de verpakking zijn bijgesloten.

Zijkanten gezicht en kingebied

Wat spray je in?

Spray alleen het gedeelte van je katoenen kussen(sloop) in waar je op ligt.

Ben je gewend om ’s nachts de bovenrand van je dekbed over je gezicht te trekken, of slaap je vooral op 1 kant? Spray dan ook het stukje in van de bovenrand van je dekbed dat in contact komt met je gezicht tijdens het slapen.

Hoeveel sprays gebruik je?

Gebruik ongeveer 10 sprays op 20 cm afstand voor je kussen als je op 1 kant van het kussen slaapt. 1 spray is voldoende voor een oppervlakte van ruim 10×10 cm.

Hoe vaak spray je in?

1 keer per week nadat je het gewassen en gedroogd hebt.

Hoe lang doe je met 50 ml?

Als je alleen je kussen insprayt (30×50 cm), doe je ongeveer 10-12 weken met 50 ml.

Voorhoofd

Wat spray je in?

Om je voorhoofd te kunnen behandelen gebruik je een katoenen bandeau.

Dit is een soort hoofdbandje dat kunt meebestellen bij je product.

Hij zit comfortabel en zorgt voor goede productafgifte.

Spray de binnenkant van de bandeau in (alleen het gedeelte dat in contact komt met je voorhoofd). Let goed op dat je de bandeau niet binnenstebuiten om doet, want dan zit de ingesprayde kant aan de buitenkant en dus niet op je huid en dan werkt het niet.

Hoeveel sprays gebruik je?

Gebruik 3-4 sprays op 10-20 cm afstand. 1 spray is voldoende voor een oppervlakte van ruim 10×10 cm.

Hoe vaak spray je in?

1-2 keer per week nadat je het gewassen (40°C) en gedroogd hebt (niet strijken).

Hoe lang doe je met 50 ml?

Ongeveer 3-4 maanden.

Rug

Wat spray je in?

Spray de binnenkant in van een katoenen t-shirt op het stuk dat in contact komt met je rug.

Hoeveel sprays gebruik je?

Gebruik ongeveer 8-10 sprays op 20cm afstand, afhankelijk van hoe groot het gedeelte is dat je wilt behandelen.

1 spray is voldoende voor een oppervlakte van ruim 10×10 cm.

Hoe vaak spray je in?

Als je je ingesprayde t-shirt alleen ’s nachts draagt, spray je het 1 keer per week in nadat je het gewassen en gedroogd hebt.

Voor een sneller resultaat kun je ook dagelijks een gewassen t-shirt insprayen en overdag dragen en 1 nacht aanhouden. Je gebruikt dan wel meer product. Als je dit wilt, mag dit, maar maximaal 1 week lang, bij voorkeur de eerste week, als je start met je behandeling.

Hoe lang doe je met 50 ml?

Als je alleen een t-shirt voor de nacht insprayt, doe je ongeveer 10-12 weken met 50 ml.

Als de eerste week dagelijks je t-shirt insprayt en de weken daarna 1 keer per week, dan doe je met 50 ml ongeveer 6 weken.

Borsten

Wat spray je in?

Spray de binnenkant van een katoenen bh in.

Gebruik bij voorkeur een sport-bh die goed aansluit.

Hoeveel sprays gebruik je?

Gebruik ongeveer 4-6 sprays (afhankelijk van je cupmaat) in totaal op 20 cm afstand.

1 spray is voldoende voor een oppervlakte van ruim 10×10 cm.

Hoe vaak spray je in?

Als je je ingesprayde bh alleen ’s nachts draagt, spray je deze 1-2 keer per week in nadat je deze gewassen en gedroogd hebt.

Voor een sneller resultaat kan je ook overdag een ingesprayde bh dragen. Omdat deze vaker gewassen en ingesprayd wordt, gebruik je wel meer product. Als je dit wilt, mag dit maximaal 1 week lang, bij voorkeur de eerste week, als je start met je behandeling.

Hoe lang doe je met 50 ml?

Als je alleen ’s nachts een ingesprayde bh draagt doe je ongeveer 10-12 weken met 50 ml.

Als je de eerste week ook overdag een ingesprayde bh draagt moet deze vaker gewassen en dus ingesprayd worden waardoor je ongeveer 6-8 weken doet met 50 ml.

Billen

Wat spray je in?

Spray de binnenkant van je katoenen onderbroek (bij voorkeur een boxer) in voor het gedeelte dat in contact komt met de huid die je wilt behandelen.

Hoeveel sprays gebruik je?

Gebruik ongeveer 6 sprays in totaal op 20 cm afstand. Dus 3 sprays per bil. Als je een schimmel je huid hebt ter hoogte van je liezen, spray je ook voor elke kant 3 sprays.

1 spray is voldoende voor een oppervlakte van ruim 10×10 cm.

Hoe vaak spray je in?

Als je je ingesprayde onderbroek alleen ’s nachts draagt, spray je deze 2-3 keer per week in nadat je hem gewassen en gedroogd hebt.

Voor een sneller resultaat kun je ook dagelijks een gewassen en ingesprayde onderbroek overdag dragen en 1 nacht aanhouden. Je gebruikt dan wel meer product. Als je dit wilt, mag dit, maar maximaal 1 week lang, bij voorkeur de eerste week, als je start met je behandeling. Vooral bij een schimmelaandoening is dit aan te raden voor de eerste week.

Hoe lang doe je met 50 ml?

Als je alleen ’s nachts een ingesprayde onderbroek draagt, doe je ongeveer 5 à 6 weken met 50 ml. Als de eerste week dagelijks je onderbroek insprayt en de weken daarna 1 keer per week, dan doe je met 50 ml ongeveer 2 à 3 weken.

Overig

Wat spray je in?

Spray katoenen kleding in aan de binnenkant, op de plaatsen waar het katoenen textiel de huid die behandeld moet worden raakt. Bij Keratosis Pilaris kunnen dit bijvoorbeeld de mouwen van een lang T-shirt zijn, of als je eczeem in de elleboogholte of knieholte hebt, dan spray je alleen dit stukje in. Heb je beschadigde handen, bijvoorbeeld door teveel wassen, dan spray je gewoon een katoenen handschoen in en draag je deze ’s nachts. 

Hoeveel sprays gebruik je?

1 spray is voldoende voor een oppervlakte van ruim 10×10 cm. Als je het idee hebt dat het na een week nog weinig doet, mag je de dosering (het aantal sprays) iets verhogen. Op het moment dat je huid (te) droog wordt, dan ga je minder sprays gebruiken.

Hoe vaak spray je in?

Meestal is 1 keer per week voldoende, als je het idee hebt dat het na 1 week nog weinig doet, dan mag je iets vaker insprayen. Op het moment dat je huid (te) droog wordt ga je weer 1 keer per week insprayen.

Hoe lang doe je met 50 ml?

Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe groot oppervlakte je insprayt en hoe vaak. Goed om te weten is dat 1 spraytje een halve ml. is. Uit een flesje van 50ml haal je dus 100 spraytjes. 

Hoe gebruik je Phitex® ClearUp? was last modified: november 27th, 2020 by rma_ya7hi5p2