Huidschimmels

Wat is een huidschimmel?

Een huidschimmel in de zin van een huidprobleem is een schimmel of gist (candida) die een infectie van de huid veroorzaakt. Dit uit zich vaak in jeuk, roodheid en soms is er schilfering. Er zijn altijd, dus ook op de gezonde huid, schimmels aanwezig en dit is normaal en hoeft geen problemen te geven zoals een infectie. Maar als de huid eenmaal verzwakt is, bijvoorbeeld door andere huidonzuiverheden, irritatie of beschadigingen of een te vochtig klimaat, dan zal de huid sneller een infectie krijgen door de aanwezige schimmels.

Bij iedereen leven er schimmels en gisten op de huid. Heb je een gezonde huid en een goede weerstand, dan levert dit meestal geen problemen op. Maar als je huid beschadigd of geïrriteerd is, of te vochtig is, dan kunnen schimmels op die plek toeslaan en een infectie veroorzaken. 

Schimmels kunnen overal op de huid voorkomen. Op warme, vochtige plaatsen is de kans het grootst dat zij ontstaan, dus bijvoorbeeld in de liezen, de uitwendige genitaliën (geslachtsdelen), (behaarde) billen en in andere huidplooien op het lichaam.

Huidschimmel en Phitex® ClearUp

De verbetering die Phitex® ClearUp geeft voor schimmelaandoeningen is logisch te verklaren omdat Phitex® ClearUp Piroctone Olamine bevat dat wetenschappelijk bewezen een groot aantal soorten schimmels doodt. Omdat Phitex® ClearUp alleen de werkstof afgeeft in haar zuivere vorm, is de werking tegen schimmels ook nog eens heel effectief.

Omdat Phitex aangebracht wordt op textiel en via die manier wordt afgegeven aan de huid, is Phitex voor alle delen van het lichaam makkelijk toe te passen. Denk aan de oksels, liezen, bilnaad, voeten of onder de borsten. 

Phitex kan vaak al met een paar uur de jeuk wegnemen en daarna de schimmel volledig laten verdwijnen.  Bij een schimmel moet je Phitex nog enkele weken blijven gebruiken, ook al zijn de klachten verdwenen. Dan is de schimmel goed “uitgeroeid” en komt dan niet meer terug .

Vrouw, 23 jaar, sinds 4 maanden, steeds terugkerende huidschimmel met jeuk op de borst.

Zij heeft maar 1 keer per week haar shirt ingesprayd en ’s nachts aangehouden. Na de eerste nacht was de jeuk al minder en na 6 weken was de huidschimmel geheel weg en is niet meer terug gekomen. Zij heeft 50 ml Phitex® gebruikt.

Huidschimmels was last modified: mei 10th, 2020 by rma_ya7hi5p2