Keratosis pilaris

Wat is keratosis pilaris?

Keratosis pilaris is een onschuldige huidaandoening, maar ziet er vaak niet mooi uit. De huid lijkt een soort kippenvel te vertonen, kleine bobbeltjes die soms ook wat rood kunnen zijn. Er is geen jeuk, maar de huid kan wel wat ruw aanvoelen. Bij keratosis pilaris zijn er teveel hoorncellen (huidoppervlakte cellen) bij de haarzakjes. Doordat bacterieën zich nestelen in de slecht uitrijpende haarzakjes, ontstaat er op sommige plaatsen kleine ontstekingen en/of infecties waardoor er kleine puskoppen tevoorschijn komen. De afwijking wordt vooral gezien aan de strekzijde van de bovenarmen, bovenbenen en billen. Soms komt keratosis pilaris voor in het gezicht. Keratosis pilaris ontstaat al op kinderleeftijd en gaat in principe niet over. Wel kunnen de verschijnselen verminderd worden met de juiste behandeling.

 

Keratosis pilaris en Phitex® ClearUp

Ook bij Keratosis Pilaris zien klanten goede resultaten door de behandeling met Phitex® ClearUp. Dit is logisch omdat deze huidaandoening wordt veroorzaakt in de haarzakjes. Omdat Phitex® ClearUp alléén de werkstoffen afgeeft, kunnen goed de haarzakjes bereikt worden. Als de werkstoffen eenmaal daar zijn, kan precies in het haarzakje een hogere weerstand worden opgebouwd. De ontsteking kan op die bewuste plek aangepakt worden door een hogere weerstand, door een hogere concentratie van de Human Bodydefensines daar.

Vrouw, 18 jaar, sinds het 7e levensjaar gediagnostiseerd met Keratosis Pilaris. 

Toepassing:

Gebruik van Phitex® ClearUp  voor een periode van: 12 weken ’s nachts. Toegepast op shirt met lange mouwen.

Geen gelijktijdig gebruik van andere producten of behandelingen. Totaal verbruik 1x 100ml Phitex® ClearUp . Totale kosten behandeling 132,-

Keratosis pilaris
Keratosis pilaris was last modified: mei 10th, 2020 by rma_ya7hi5p2