Werner, ontwikkelaar Phitex® ClearUp

De gezichtshuid is het eerste dat je van iemand ziet bij een contact.
In zijn 20 jaar ervaring als klinisch GGZ-verpleegkundige voor kind en jeugd, merkte Werner Marks  hoezeer dit van invloed is op het sociale leven van veel jongeren.

Is die huid namelijk mooi, dan leidt dat, zo denkt men, tot een prettige associatie. Zo niet, dan leidt dat tot een negatieve beeldvorming van de persoon zelf. Dat is natuurlijk onterecht, maar het is wel wat mensen ervaren en denken. Dus naast dat mensen er gewoon esthetisch mooi uit willen zien, heeft hij gezien dat een onzuivere huid grote psychosociale gevolgen kan hebben.

Met name jongeren voelen zich er onzeker door, worden ermee gepest of durven bijvoorbeeld niet meer te gaan zwemmen of een relatie aan te gaan uit angst wat anderen zullen denken over de puistjes op hun rug.

Waarom?

De psychosociale gevolgen die hij bij zoveel jongeren zag, maakten enorme indruk. Het verbaasde hem dat een ogenschijnlijk kleine verstoring van de huid, zulke grote gevolgen kon hebben. Dit was voor Werner dé drive om hier een oplossing voor te bieden.

Zijn achtergrond als gezondheidswetenschapper stelde hem in staat hier op een autodidactische manier een oplossing voor te vinden. Het kon toch niet zijn dat hier niets aan te doen zou zijn? Hij wilde ontdekken of er een veilige en makkelijke manier bestaat om de huid snel weer mooi te maken en daarmee te voorkomen dat jongeren onnodig veel leed door moeten maken.

Hoe?

Hij is tientallen producten voor de onzuivere huid met elkaar gaan vergelijken op basis van hun werkstoffen. De beste werkstoffen heeft hij eruit gehaald. Over deze stoffen is hij literatuuronderzoek gaan doen: Wat zeggen wetenschappers over deze stoffen? Werken ze echt zo goed en zijn ze wel veilig? Zo bleven er uiteindelijk nog maar een paar werkstoffen over en die is hij gaan gebruiken.
Daarna heeft hij bij meer dan 400 mensen geïnventariseerd wat de voor- en nadelen en de bijwerkingen zijn van de bestaande producten. Op basis daarvan heeft hij ook kunnen bepalen wat er in ieder geval niet in zijn product mocht en wat de wensen zijn voor het ideale product. Zo kon hij de ultieme productsamenstelling gaan formuleren. Daarbij gaat het niet alleen om de werkstoffen, maar wat ook heel sterk naar voren kwam, was het gebruiksgemak. Uit de ervaringen van die 400 mensen bleek dat acne met name bij tieners voorkomt en dat zij het  erg lastig vinden om alle voorschriften op te volgen om verschillende producten naast elkaar goed te gebruiken. Dat betekende dat Werner een heel nieuw soort product moest gaan ontwikkelen, met een nieuwe technologie.

Een lange zoektocht en veel onderzoek hebben geleid tot zijn product: Phitex® ClearUp . Dit product hoeft alleen op een kussen gesprayd te worden om het gezicht te behandelen en het geeft dan op een slimme manier alléén de werkstoffen af aan de huid. Mensen hoeven dus alleen nog maar te slapen om van hun onzuivere huid af te komen. Uiteraard moet de huid wel worden gereinigd en ontdaan van alle make up. Verder  zijn er voor de nacht dus geen, crème en dergelijke meer nodig.

Benieuwd naar zijn persoonlijk verhaal? In dit blog lees je waarom het 10 jaar heeft geduurd om tot dit mooie product te komen.

Ga naar de blog

 

Eerlijk en bereikbaar

Naast het gebrek aan gebruiksgemak was een ander belangrijk nadeel dat veel andere producten afhankelijkheid geven. Ze helpen zolang je het gebruikt, maar ze maken je er wel afhankelijk van. Zodra je met zo’n product stopt, wordt het probleem fors erger dan dat het was. Dus eigenlijk werken veel van die producten op een onnatuurlijke manier, gericht tegen het lichaam. Stoffen in die producten verzwakken de huid, zodat afhankelijkheid optreedt.

Phitex® ClearUp  mocht de huid dus niet verzwakken en is daarom volledig vrij van huidverzwakkende stoffen. Daarbij zorgt een van de werkstoffen in Phitex® ClearUp ervoor dat de huid zèlf sterker wordt. Dit is een relatief nieuw ontwikkelde peptide , het Acetyl Dipeptide-3 Aminohexanoate, wat gecontroleerd wordt afgegeven aan de huid. Zo werkt Phitex® ClearUp  op de meest natuurlijke manier, omdat de huid zelf het probleem oplost. Van Phitex® ClearUp  gebruik je dan ook steeds minder, omdat de huid zelf steeds sterker wordt.

Daarnaast is Phitex® ClearUp  zó geformuleerd dat het huid-pH-neutraal is (pH=5,3), de goede bacteriën in tact laat en het vrij is van geur- en kleurstoffen en van Propylene Glycol. Mede hierdoor en door het gebruik van natuurlijke ingrediënten is het product volledig vrij van bijwerkingen.

Hierdoor heeft Werner een mooi product op de markt kunnen zetten, ook omdat hij van mening is dat mensen daar behoefte aan hebben, omdat ze al zo vaak geld hebben betaald voor een product dat niet werkt. Werner is zo overtuigd van de werkzaamheid van Phitex®ClearUp dat je je geld terug krijgt wanneer het, ondank het op de juiste manier toepassen,  geen resultaat* heeft. Iedereen heeft recht op datgene waarvoor hij betaalt. In dit geval een mooie huid.

*Het enige wat we van je vragen is een duidelijke foto van je huid wanneer je start en een foto na 8 weken gebruik

Door zijn inmiddels uitgebreide kennis van de huid, bied hij de service dat iedere klant hem advies kan vragen over zijn of  haar huid. Soms is het immers lastig te onderscheiden wat de oorzaak is van de onzuiverheid van de huid. In sommige gevallen kunnen bijvoorbeeld externe factoren van invloed zijn. Om er zeker van te zijn dat je de juiste kandidaat bent hebben we een speciale vragenlijst voor je gemaakt.

Ga naar de vragenlijst

 

100% Nederlands

Om er zeker van te zijn dat Phitex® ClearUp optimaal werkt en tegelijkertijd helemaal veilig is, is ieder ingrediënt zowel in vitro (in een ISO- en GMP-gecertificeerd laboratorium) en uitgebreid in vivo (op de huid) getest. Alle testen op mensen met een onzuivere huid hebben uitgewezen dat Phitex® ClearUp volledig vrij is van huidverzwakkende, irriterende en allergieopbouwende effecten en dat het het beloofde resultaat geeft. Zo weet ik zeker dat er alleen goede, veilige werkzame ingrediënten in mijn product zitten.

De uiteindelijke optimale formulering is in een ISO- en GMP-gecertificeerd Nederlands laboratorium gemaakt, zodat zowel zijn bedrijf als zijn product Phitex® ClearUp 100% Nederlands zijn.

Werner zegt: “We create, You benefit”

Werner, productontwikkelaar Phitex® ClearUp
en eigenaar Phidermica