Roaccutane

Wat is Roaccutane en wat zijn de nadelen ervan?

Roaccutane is een geneesmiddel dat vaak als laatste redmiddel wordt ingezet om acne te behandelen. Ondanks dat het redelijk effectief is, heeft het ook veel nare bijwerkingen. Op mijn medicijn.nl kun je meer lezen over Roaccutane. Ook geeft Roaccutane risico’s bij zwangerschap, namelijk miskraam of ernstige aangeboren afwijkingen bij de baby, zelfs na een enkele dosis. Als je zwanger bent of zwanger raakt tijdens de behandeling of binnen een maand na het laatste gebruik is de kans op deze afwijkingen zeer groot.

Een aantal andere bijwerkingen van Roaccutane zijn:

Droge slijmvliezen (lippen, ogen neus, keel) / Irritatie van de huid en daardoor roodheid en een branderig gevoel / Gewirchtspijn, spierpijn of rugpijn / Cholesterolverhoging / Afwijkingen in het bloedbeeld waardoor er spontaan blauwe plekken kunnen ontstaan, bloedneuzen of dat er extreme vermoeidheid ontstaat / Haaruitval / Verhoogde gevoeligheid voor zonlicht / Psychosen, depressieve gedachten, zelfverwonding en gedachten aan zelfmoord / Toename van acne en huiduitslag.

 

Roaccutane versus Phitex® ClearUp

Roaccutane heeft net als veel andere anti-acneproducten nare bijwerkingen. Daarom zijn wij gestart met een aantal klanten om in afstemming met hun dermatoloog, hun Roaccutane af te bouwen door met Phitex te starten. Wij hebben gekozen voor Roaccutane, omdat Roaccutane het breedste bijwerkingenspectrum heeft.

Omdat een aantal bijwerkingen van Roaccutane ook huidonzuiverheden zijn, bekijken wij op dit moment ook in hoeverrre Phitex hier vermindering in kan geven tijdens het gebruik van Roaccutane.

De vrouw op de foto gebruikte ongeveer een jaar Roaccutane en had veel last van de bijwerkingen. Na een jaar gebruik werd het resultaat niet beter dan op de eerste foto.. Zij heeft in overleg met haar dermatoloog de Roaccutane afgebouwd en onder begeleiding van ons Phitex gestart en opgebouwd. Gedurende dit traject hebben wij elke vier weken op basis van de voortgangfoto’s de dosering van Phitex geëvalueerd en zonodig bijgesteld. Met 12 weken is haar huid aanzienlijk verbeterd en weer sterker en gezonder geworden. En in 12 weken is haar Roaccutane geheel afgebouwd.

Roaccutane vs Phitex ClearUp
Roaccutane was last modified: mei 10th, 2020 by rma_ya7hi5p2