Roodheid of erytheem

Wat is roodheid?

Roodheid van de huid kan verschillende oorzaken hebben. Bijna altijd zijn (kleine) ontstekingen of onzuiverheden de oorzaak van roodheid. In sommige gevallen is een (tijdelijke) overbelasting van huid de oorzaak van post-inflammatoir erytheem (roodheid).
Bijvoorbeeld na intensieve huidbehandelingen zoals fysieke of chemische peelings, laserbehandelingen, kleine esthetische ingrepen of tijdens en na een periode van actieve acne.

Omdat de huid zich wil herstellen verwijden de bloedvaatjes zich. Dit is dan zichtbaar aan de oppervlakte als ‘roodheid’. Ook in het geval van acne of een geïrriteerde huid is dit vaak het geval. Als er roodheid is bij een geïrriteerde huid, is de oorzaak vaak de ingrediënten in de gebruikte huidproducten. Er zijn dan huidverzwakkende of irriterende ingrediënten aanwezig zoals geurstoffen, propylene glycol, parabenen, alcohol of SLS’en. 

Roodheid en Phitex® ClearUp

De werkstoffen in Phitex® ClearUp verhogen de natuurlijke weerstand van de huid, zonder de huid te irriteren. Hierdoor is het minder noodzakelijk dat de bloedvaatjes zich verwijden. Het gevolg is dat de roodheid aanzienlijk minder wordt.

Phitex® ClearUp irriteert de huid niet en is huid-pH-neutraal. Phitex® ClearUp is volledig vrij van huidverzwakkende stoffen zoals alcohol, kleur- en geurstoffen, propyleenglycol en parabenen.

Vrouw, 24 jaar, vanaf 13e levensjaar al last van roodheid in het hele gezicht en de vorming van kleine bultjes en ontstekinkjes.

Toepassing: Gebruik van Phitex® ClearUp voor een periode van: 8 weken ’s nachts. Toegepast op kussen en bandeau. Geen gelijktijdig gebruik van andere producten of behandelingen. Totaalverbruik 1x 100ml Phitex® ClearUp.

Roodheid huid Erytheem
Roodheid of erytheem was last modified: mei 10th, 2020 by rma_ya7hi5p2