Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op jouw vraag

Verzenden en retourneren

Nee, nooit. Dit vinden we logisch als je bij ons bestelt.

Wij verzenden je product binnen 24 uur na betaling, ook in het weekend.
Je krijgt een Track & Trace waarmee je kunt zien wanneer je pakketje bezorgd wordt.
Op de bezorgsnelheid hebben wij geen invloed. Meestal is je product binnen 2 werkdagen in huis.

Ja. Je kunt zelf bepalen of je deze bij het postafgiftepunt betaalt, of dat wij deze kosten voorschieten en vervolgens verrekenen met het bedrag dat wij aan je terugbetalen. 

Heel makkelijk en persoonlijk.

Bij ons heb je geen ingewikkelde retourprocedures en -formulieren, want wij lossen wij jouw retour dezelfde dag nog op als je ons even belt (078-3001 193) of mailt op info@phitex.nl, of gebruik ons contactformulier. Zo weet je zeker dat jouw retour goed geregeld is.

Wel zo makkelijk en snel!

 

Mail of bel ons even.
Misschien heb je vragen over het gebruik van het product of vraag je je toch af of het voor jouw huidprobleem geschikt is.
Wij denken met je mee en geven je een goed advies. Als je wilt, kunnen we ook een foto van je huid beoordelen. 

Wij maken het makkelijk voor je om je product te retourneren. Omdat wij je retour naar tevredenheid willen kunnen afronden is het nodig dat je retour aan drie voorwaarden voldoet.

  1. Je retourneert binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van je bestelling.
  2. Je hebt ons vooraf even gecontacteerd en aangegeven dat je je product wilt retourneren. Zo weten wij dat wij jouw pakketje kunnen verwachten.
  3. De verzegeling van het product mag niet verbroken zijn en de gehele verpakking moet er netjes uitzien. Dus bekijk het product gerust zoals je in de winkel zou doen en retourneer in goede staat.  

Het gebruik van Phitex® ClearUp

Er is een aantal omstandigheden of redenen waarom Phitex® ClearUp  niet werkt of minder goed werkt.

Lees hier welke omstandigheden of redenen dat zijn.

Je hebt maar weinig product nodig. Hoelang je er mee doet is afhankelijk van wat je wilt behandelen. Met 50 ml doe je ongeveer 2 tot 3 maanden. Met 100 ml een half jaar als je alleen je gezicht behandelt. 
De juiste dosering staat duidelijk beschreven op onze pagina ‘Hoe gebruik je Phitex® ClearUp?‘.
Daar zie je precies hoeveel product je verbruikt voor de huid die je wilt behandelen. Ook zie je daar hoelang je met 50 of 100 ml doet. 

Een bandeau is een soort hoofdband en die heb je nodig als je de huid op je voorhoofd wilt behandelen. Dit hoofdbandje draag je ’s nachts. De bandeau is speciaal ontworpen en zit comfortabel. Je kunt deze gewoon wassen en blijven gebruiken.

Phitex® ClearUp wordt met succes gebruikt door onze klanten tegen acne, overmatige talgproductie, roodheid, terugkerende kleine ontstekingen, rosacea en sommige schimmelaandoeningen van de huid.
Omdat Phitex® ClearUp de weerstand en het herstel van de huid verhoogt, wordt het ook vaak gebruikt na intensieve huidbehandelingen, zoals peelingbehandelingen, laserbehandelingen en bijvoorbeeld na microdermabrasie- en microneedlingbehandelingen. 

Nee. Dit komt omdat acne wordt veroorzaakt door hormonen en het soms erfelijk is. Acne zorgt ervoor dat je een onzuivere huid hebt. Phitex® ClearUp  zorgt ervoor dat je huid meer weerstand krijgt waardoor onzuiverheden minder worden. Hierdoor worden de zichtbare gevolgen van acne minder. In Phitex® ClearUp zitten ingrediënten die schimmel- en bacteriedodend zijn. Van sommige gebruikers horen wij dat de huid na een aantal weken behandeling met Phitex® ClearUp  zoveel sterker is geworden dat zij het product niet meer nodig hebben. In de meeste gevallen blijven onze klanten het product gewoon gebruiken om een mooie huid te blijven houden.

Nee, dat kan niet. Als je Phitex® ClearUp direct op de huid aanbrengt, kan het geen kwaad voor de huid, maar Phitex® kan dan niet werken voor je huidprobleem. Phitex® is namelijk ontwikkeld met een speciaal control released afgiftesysteem dat bij direct aanbrengen op de huid buiten werking wordt gesteld. Klik hier als je meer wilt weten over de werking van Phitex® ClearUp.

In principe 1 keer per week als je het tijdens de nacht gebruikt. Bijvoorbeeld je kussen of T-shirt. Als je gewend bent om deze vaker dan een keer in de week te wassen, verschonen, mag je het vaker insprayen nadat het gewassen is. We raden dan wel aan om minder sprays per keer toe te passen, op zo’n manier dat je over een hele week genomen maximaal in het totaal 12 sprays gebruikt. Je mag je kussensloop NIET dagelijks insprayen. Dit kan roodheid en/of schilfering geven van de huid, omdat deze dan te snel gaat regenereren. Omdat Phitex® ClearUp een krachtig product is, versnelt het onder andere de stofwisseling in de huid. Dit leidt tot een versnelde regeneratie waardoor het epitheel wordt vernieuwd en afgestoten. Dit is de reden dat bij overdosering schilfering kan ontstaan.

Een uitzondering is het gebruik bij rugacne of de behandeling van de billen, omdat dit een ander type huid is dan de gezichtshuid. Hier mag je alléén de eerste week dagelijks je T-shirt of onderbroek insprayen en dan overdag en ’s nachts aanhouden. Daarna dien je je rug of billen alleen nog ’s nachts te behandelen en dus 1 keer per week. Klik hier voor onze uitgebreide aanwijzingen voor gebruik.

Spray dan de bovenrand van je dekbed in die je ‘s nachts een beetje over je gezicht trekt. Zo kan de kant van je gezicht die niet in contact komt met het kussen ook in aanraking gebracht worden met het product.

Slaap je alleen op je rug?

Ook dan komt de gezichtshuid niet direct in aanraking met het ingesprayde kussen. Voor de behandeling van de onderkant van je gezicht, zou je de bovenrand van het dekbed kunnen insprayen en iets over je gezicht kunnen trekken tijdens de slaap. Ook kun je je tijdens de behandeling aanwenden om op de zij te slapen. Natuurlijk kun je je voorhoofd gewoon behandelen door gebruik te maken van een bandeau.

Dan komt de gezichtshuid niet direct in aanraking met het ingesprayde kussen. Voor de behandeling van de onderkant van je gezicht, zou je de bovenrand van het dekbed kunnen insprayen en iets over je gezicht kunnen trekken tijdens de slaap. Ook kun je je tijdens de behandeling aanwenden om op de zij te slapen. Natuurlijk kun je je voorhoofd gewoon behandelen door gebruik te maken van een bandeau.

Misschien spray je de buitenkant van de bandeau in, in plaats van de binnenkant die in aanraking komt met je huid. Ook kan het zijn dat je wel de binnenkant insprayt, maar de bandeau per ongeluk binnenstebuiten omdoet.

Het antwoord is simpel,

1. Een crème verstopt min of meer de huid.
Phitex® ClearUp niet.

2. Een crème werkt de eerste 2 uur slechts intensief, daarna neemt de werking af.
Phitex® ClearUp  en blijft gedurende een week een gelijkmatige afgifte geven aan de huid voor een continue werking.

3. Een crème moet iedere dag gesmeerd worden en soms 2 keer per dag.
Phitex® ClearUp  hoeft maar een keer per week aangebracht te worden; bijvoorbeeld op je kussen als je je gezicht wilt behandelen.

4. Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit ‘vulstoffen’ die geen werking hebben maar wel in je huid of bloedbaan terecht komen.
Phitex® ClearUp  geeft alleen de werkstoffen af aan de huid.

5. Een crème is lastig aanbrengen op je rug.
Phitex® ClearUp  is makkelijk voor de behandeling van je rug: je hoeft alleen de binnenkant van je t-shirt in te sprayen.

6. Met 50 ml crème doe je ongeveer 6 weken voor de behandeling van je gezicht.
Met 50 ml Phitex® ClearUp  ongeveer 10–12 weken.

Ja. Phitex® ClearUp is een veilig product zonder schadelijke of verzwakkende stoffen.

De werking van Phitex® ClearUp

Er is een aantal omstandigheden of redenen waarom Phitex® ClearUp  niet werkt of minder goed werkt.

Lees hier welke omstandigheden of redenen dat zijn.

Zonder je te vermoeien met een technisch ingewikkeld verhaal, komt het erop neer dat de ingekapselde werkstoffen positief geladen zijn. Een katoenvezel is negatief geladen. Daarom trekken deze twee elkaar aan. Hierdoor blijven de kapseltjes die om de werkstoffen zitten vastkleven aan het textiel als zij opengaan om de werkstof af te geven aan de huid. Bij ander textiel dan katoen kunnen de vezels positief geladen zijn en stoten daarom het product af. En bij zijde is het probleem dat de zijdeproteïnen de peptiden in het product kapotmaken zodat deze hun werking voor de huid verliezen. Klik hier als je meer wilt weten over de werking van Phitex® ClearUp.

Nee. Wij raden het af om meer te gebruiken dan voorgeschreven. Dit kan averechts werken omdat de huid dan te snel regenereert. Hierdoor kan de huid gaan schilferen en kan er roodheid optreden. Omdat Phitex®  ClearUp een krachtig product is, versnelt het onder andere de stofwisseling in de huid. Dit leidt tot een versnelde regeneratie waardoor het epitheel wordt vernieuwd en afgestoten. Dit is de reden dat er bij overdosering schilfering kan ontstaan.

Nee, de werkstoffen zijn dan al in de huid opgeslagen en zullen gedurende de dag doorwerken.

Nee, Phitex® ClearUp is volledig vrij van bijwerkingen en huidverzwakkende ingrediënten.

Ik wil depositair zijn van Phitex®

phitex biedt professionals de mogelijkheid om depositair te zijn van Phitex®. Wij verstaan onder professional:

  • Huidtherapeut
  • Schoonheidsspecialist
  • Dermatologisch verpleegkundige
  • Cosmetisch arts of dermatoloog
  • Apotheker

Hoe koopt u Phitex® in?

Als depositair kunt u Phitex® inkopen, zonder minimumafname, bij phitex.

Kijk hier wat phitex betekent voor u als depositair en vraag uw account aan om in te kunnen kopen.

Veelgestelde vragen was last modified: januari 26th, 2021 by rma_ya7hi5p2