Over ons

Werner, directeur van phitex, vertelt...

Werner ontwikkelaar Phitex
Aanleiding

De gezichtshuid is het eerste dat je van iemand ziet bij een contact. In mijn 20 jaar ervaring als klinisch GGZ-verpleegkundige voor kinder en jeugd, merkte ik hoezeer dit van invloed is op het sociale leven van veel jongeren.

Is die huid namelijk mooi, dan leidt dat, zo denkt men, tot een prettige associatie. Zo niet, dan leidt dat tot een negatieve beeldvorming van de persoon zelf. Dat is natuurlijk onterecht, maar het is wel wat mensen ervaren en denken. Dus naast dat mensen er gewoon esthetisch mooi uit willen zien, heb ik gezien dat een onzuivere huid grote psychosociale gevolgen kan hebben.

Met name jongeren voelen zich er onzeker door, worden ermee gepest of durven bijvoorbeeld zelf niet meer te gaan zwemmen of een relatie aan te gaan uit angst wat anderen zullen denken over de puistjes op hun rug.

Waarom?

De psychosociale gevolgen die ik bij zoveel jongeren zag, maakten enorme indruk. Het verbaasde mij dat een ogenschijnlijk kleine verstoring van de huid, zulke grote gevolgen kon hebben. Dit was dé drive om hier een oplossing voor te bieden.

 

Mijn achtergrond als gezondheidswetenschapper stelde mij in staat hier op een autodidactische manier een oplossing voor te vinden. Het kan toch niet zijn dat hier niets aan te doen is? Ik wilde ontdekken of er een veilige en makkelijke manier bestaat om de huid snel weer mooi te maken en daarmee te voorkomen dat jongeren onnodig veel leed door moeten maken.

Hoe?

Daarom ben ik tientallen producten voor de onzuivere huid met elkaar gaan vergelijken op basis van hun werkstoffen. De beste werkstoffen heb ik eruit gehaald. Over deze stoffen ben ik literatuuronderzoek gaan doen: Wat zeggen wetenschappers over deze stoffen? Werken ze echt zo goed en zijn ze wel veilig? Zo bleven er uiteindelijk nog maar een paar werkstoffen over, en die ben ik gaan gebruiken.
Daarna heb ik bij meer dan 400 mensen geïnventariseerd wat de voor- en nadelen en de bijwerkingen zijn van de bestaande producten. Op basis daarvan heb ik ook kunnen bepalen wat er in ieder geval niet in mijn product mocht en wat de wensen zijn voor het ideale product. Zo ben ik de ultieme productsamenstelling gaan formuleren. Daarbij gaat het niet alleen om de werkstoffen, maar wat ook heel sterk naar voren kwam, was het gebruiksgemak. Uit de ervaringen van die 400 mensen bleek dat acne met name bij tieners voorkomt, en dat het erg lastig is om alle voorschriften op te volgen om verschillende producten naast elkaar goed te gebruiken. Dat betekende dat ik een heel nieuw soort product moest gaan ontwikkelen, met een nieuwe technologie. Een lange zoektocht en veel onderzoek hebben geleid tot mijn product: Phitex® ClearUp. Dit product hoeft alleen op een kussen gesprayd te worden, en het product geeft dan op een slimme manier alléén de werkstoffen af aan de huid. Mensen hoeven dus alleen nog maar te slapen om van hun onzuivere huid af te komen. 

 

Eerlijk en bereikbaar

Naast het gebrek aan gebruiksgemak was een ander belangrijk nadeel dat veel andere producten afhankelijkheid geven. Ze helpen zolang je het gebruikt, maar ze maken je er wel afhankelijk van. Zodra je met zo’n product stopt, wordt het probleem fors erger dan dat het was. Dus eigenlijk werken veel van die producten op een onnatuurlijke manier, gericht tegen het lichaam. Stoffen in die producten verzwakken de huid, zodat afhankelijkheid optreedt.

Mijn product mocht de huid dus niet verzwakken en is daarom volledig vrij van huidverzwakkende stoffen. Daarbij zorgt Phitex® ClearUp ervoor dat de huid zèlf sterker wordt.  Zo werkt mijn product op de meest natuurlijke manier, omdat de huid zelf het probleem oplost. Van Phitex® ClearUp hoef je dus ook steeds minder te gebruiken, omdat de huid zelf steeds sterker wordt.

Daarnaast is Phitex® ClearUp zó geformuleerd dat het huid-pH-neutraal is (pH=5,3), de goede bacteriën in tact laat en het vrij is van geur- en kleurstoffen en van Propylene Glycol. Mede hierdoor en door het gebruik van natuurlijke ingrediënten is het product volledig vrij van bijwerkingen.

 

Puistjes, acne, rosacea, onzuiverheden, roodheid, eczeem

Hierdoor heb ik een mooi product op de markt kunnen zetten, ook omdat ik van mening ben dat mensen daar behoefte aan hebben, omdat ze al zo vaak geld hebben betaald voor een product dat niet werkt. Daarom krijgen mensen hun geld terug, als Phitex® ClearUp voor hen niet werkt. Iemand heeft immers recht op datgene waarvoor hij betaalt: een gave huid.

Door mijn inmiddels uitgebreide kennis van de huid, bied ik de service dat iedere klant mij advies kan vragen over haar of zijn huid. Soms is het immers lastig te onderscheiden wat de oorzaak is van de onzuiverheid van de huid. In sommige gevallen kunnen bijvoorbeeld externe factoren van invloed zijn.

100% Nederlands

Om er zeker van te zijn dat mijn product optimaal werkt en tegelijkertijd helemaal veilig is, is ieder ingrediënt zowel in vitro (in een ISO- en GMP-gecertificeerd laboratorium) en uitgebreid in vivo (op de huid) getest. Alle testen op mensen met een onzuivere huid hebben uitgewezen dat Phitex® ClearUp volledig vrij is van huidverzwakkende, irriterende en allergieopbouwende effecten en dat het het beloofde resultaat geeft. Zo weet ik zeker dat er alleen goede, veilige werkzame ingrediënten in mijn product zitten.

De uiteindelijke optimale formulering heb ik laten maken in een ISO- en GMP-gecertificeerd Nederlands laboratorium, zodat zowel mijn bedrijf als mijn product 100% Nederlands zijn.

Ik zou willen zeggen: “We create, You benefit”

Onze missie

phitex vindt dat er voor alle mensen met een onzuivere huid een veilig en eenvoudig te gebruiken allround product beschikbaar moet zijn, zonder dat zij er afhankelijk van gemaakt worden.

Onze visie

phitex wil het verschil maken in de markt door op een natuurlijke en eerlijke manier effectief de huid te behandelen, zonder dat er voor de gebruiker veel kennis nodig is van het huidprobleem of de toepassing van het product.

Onze oplossingen

Als specialist in de onzuivere huid is phitex ervan overtuigd dat zij jouw huidonzuiverheden kan oplossen of in ieder geval kan verminderen. Samen met jou vinden we de oplossing voor jouw huidprobleem die werkt.

Onze USP's

Bij phitex staat kwaliteit boven kwantiteit. En dus klantbelang boven omzetbelang. Wij ontwikkelen alleen producten die geen afhankelijkheid geven voor de gebruiker en wij geven als enige een niet-goed-geld-terug-garantie.

Onze ondersteuning

phitex ondersteunt huidtherapeuten, dermatologen of andere huidprofessionals in complexe (klant)casuïstieken. Maar ook consumenten mogen rekenen op een persoonlijke en kosteloze ondersteuning en begeleiding bij hun huidproblemen.

Contact

Voor meer informatie over onze producten of als je ondersteuning wilt van ons bij jouw huidprobleem of dat van een klant, dan kun je ons telefonisch bereiken op 078 3001 193. Of mail ons op rechtstreeks op info@phitex.nl. of met de knop hieronder. Wij helpen je graag verder!

Over ons was last modified: maart 11th, 2021 by rma_ya7hi5p2